Kesäinen tervehdys Vetylaakson ystävät!

Aika juoksee vetytoimijoidenkin allakoissa kovaa vauhtia ja pian on jo keskikesän juhlan aika. Meillä Suomen Vetylaaksossakaan kiireet ei suinkaan vielä ole vähentyneet, vaan työtä tehdään määrätietoisesti koko ajan itäisen Suomen eteen.

Ajankohtaisista yhdistyksen asioista voi kertoa oman yritysryhmän osalta, että juuri tänään 19.6. kokoonnumme yhteen verkon välityksellä ajankohtaisten teemojen äärelle. Kuulemme mm. Fingridin asiakaspäällikkö Jarno Sederlundin terveiset kantaverkon edistymisestä.

Syksylle suunnitteilla on lisää kiinnostavaa ohjelmaa niin verkon välityksellä kuin yritysvierailujen muodossa. Seuraa viestintäämme!

Keväällä päätimme perustaa Vetylaakson kuntatoimijoille oman verkoston palvelemaan heidän tarpeitaan ja lisäämään ymmärrystä, mitä vetytalous kuntakenttään tuokaan. Laitamme tästä pientä galluppia tulemaan kuntiin päin, miten toimintaa aletaan viemään eteenpäin. Tavoitteena saada ensimmäinen kokoontuminen Kuntamarkkinoiden yhteyteen.

Oma verkostomme kasvaa koko ajan ja saamme koko ajan uusia jäseniä, kannattaa käydä bongaamassa nettisivuiltamme ketä mukana olikaan. Viimeisimpänä joukkoon liittyi kausalalainen Solintech Oy – tervetuloa! Tätä verkostoa kannattaa markkinoida kesähelteilläkin kavereille!

Vetyareena 26.-27.6.2024 Porissa

Suomen Vetylaakso osallistui toukokuun puolella järjestettyyn World Hydrogen Summitiin yhdessä Business Finlandin ja muiden maamme vetytoimijoiden kanssa. Veimme tärkeää viestiä maailmalle siitä, miten Suomesta on rakentumassa Euroopan johtava vetytalous. Meillä kaikilla on iso rooli tämän rakentamiseksi, erityisesti itäisen Suomen merkitys jatkossa korostuu mittakaavan kasvaessa ja resurssiemme tullessa sitäkin arvokkaammiksi.

Jatkamme yhteistyötä tiiviisti vetyverkostojen kesken ja seuraavan kerran meitä voi bongata kotimaassa Porin VetyAreenassa. Kannattaa tulla kuulemaan, kuinka Suomi ottaa uuden energian seuraavan askeleen! Lisätietoa osana SuomiAreenaa järjestettävästä Vetyareenan ohjelmasta: https://h2cluster.fi/events/vetyareena-2024/.

Future Energy Solutions-seminaari 10.11.9

Lappeenrannan kaupunki kutsuu vetylaaksolaiset yhteen vuoden kiinnostavimpaan energia-alan tapahtumaan syyskuun 10.-11. Pääteema tapahtumassa on vihreän siirtymän kiihdyttäminen käytännössä. Katso ohjelma ja lähde mukaan: https://www.futureenergysolutions.fi/

Muita uutisia

Vetyverkosta kasvua – Gasgridin ajankohtaiset

Kaasujen siirrosta ja siirtojärjestelmästä vastaava Gasgrid on ottanut asiakseen kutsua yritykset ja hankekehittäjät vaikuttamaan Suomen kansallisen vedyn siirtoverkon reittivaihtoehtoihin. Ensimmäinen tilaisuus järjestettiin 7. kesäkuuta ja syksyllä luvassa lisää alueellisia reittikeskustelutilaisuuksia eri paikkakunnilla. Lisätietoa https://gasgrid.fi/kehitys/ sekä tietysti meiltä Suomen Vetylaaksosta.

Bioenergialla merkittävä rooli epävarmassa maailmassa – Bioenergia ry

Bioenergia ry julkaisi tiekarttaraportin, joka käy läpi viime vuosina tapahtunutta bioenergia-alan merkittävää toimintaympäristön muutosta sekä bioenergian merkitystä ja kehitystä. Raportti muistuttaa bioenergian lisäävän omavaraisuuttamme epävarmassa turvallisuustilanteessa ja mahdollistavan hiilinegatiivisuuden. Kattava tiekarttaraportti antaa paljon kiinnostavaa dataa vetyalan toimijoillekin. Raportti löytyy osoitteesta: https://www.bioenergia.fi/2024/06/06/bioenergia-alan-tiekarttaraportti-bioenergialla-merkittava-rooli-epavarmassa-maailmassa

Palataan asiaan jälleen lomakauden jälkeen. Toimisto ei hiljene missään vaiheessa pitkäksi toviksi eli saa ottaa yhteyttä jos hyvä asia vaan mieleen tulee. Iso kiitos teille mahtavasta yhteistyöstä kevään aikana! Leppoisaa kesää vetylaaksolaiset!

Jos tiedät jonkun, joka haluaisi jakeluun mukaan, laittakaa tieto sähköpostilla osoitteeseen: office@vetylaakso.fi

Uutiskirjeen tilaus, vapaasti jaettavissa oleva linkki: http://eepurl.com/iJCuto

Lisäksi haluamme tarjota teille mahdollisuutta hyödyntää kanaviamme! Jos teillä on jotain ajankohtaista tiedotettavaa, johon Vetylaakson kanavat soveltuisivat, niin laittakaapa tietoa tulemaan vaikka sähköpostilla office@vetylaakso.fi. Tai soittamalla Jamille: 0400 551 435