Suomen Vetylaakso täytti juuri vuoden ja toimintamme alkaa jo hieman vakiintumaan raiteilleen. Yhteinen työmme on tärkeää ja vaikuttavuutemme kasvaa koko ajan jäsenmääränkin kasvaessa; meillä on nyt yhteensä 45 jäsentä.

Kehitämme koko ajan toimintaamme parantaen palveluitamme myös teille. Edunvalvonta eri muodoissaan on tärkein tehtävämme ja tällä hetkellä aktiivisimmin agendallamme on itäisen Suomen tuulivoimahaasteiden purkaminen sekä energiansiirtoverkkojen kattavuuden parantaminen.

Tutustu toimintaamme ja lähde aktiivisesti mukaan vaikuttamaan kanssamme.

Yhdessä olemme enemmän!

Vetyä ja virtaa Kaakkoon

Suomen Vetylaakso järjesti tiistaina 5.3. Lappeenrannassa Kulttuuritila Nuijamiehessä toista sataa innokasta keränneen Vetyä ja virtaa Kaakkoon -tilaisuuden. Tapahtumassa pohdittiin vetytalouden sekä puhtaan energian mahdollisuuksia kaakkoisessa Suomessa.

Tilaisuus oli samalla Vety, virtaa Kaakkoon -hankekokonaisuuden loppuseminaari.

Lappeenrannan kaupungin vetämä hanke toi esiin lupaavia mahdollisuuksia vihreän vedyn hyödyntämiselle alueella. Vedyn rooli on tärkeä liikenteen hiilineutraalisuuden saavuttamisessa, teollisuudessa sekä energianvarastoinnissa.

Lue tapahtuman tiedote ja tutustu tarkemmin, mitä hankkeessa on selvitetty ja minne olemme matkalla: Esitysmateriaalit ja hankeraportit

Yhdistyksen vuosikokous

Suomen Vetylaakson vuosikokous järjestetään Helsingissä 26.3.2024. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja mm. valitaan yhdistykselle hallitus. Muistutammekin pohtimaan sopivia jäsenehdokkaita hallitukseen kehittämään edelleen toimintaamme.

Tilaisuuteen saapuu myös Gasgrid Finlandin Vetylaaksot -teeman kehityspäällikkö Heli Virkki tuomaan terveiset vetyverkon kehityksestä sekä Gasgridin visioista.

Kokouskutsu tulee lähipäivinä kaikille jäsenille.

World Hydrogen Summit 2024

Suomen Vetylaakso ry on osallistumassa vetyalan laajimpaan vuotuiseen tapahtumaan yhdessä muiden kansallisten vetyalan toimijoiden kanssa Business Finlandin paviljongilla. Tapahtuma on suositeltava kaikille alan kehityksestä kiinnostuneille.

Lisätietoa tapahtumasta

Yritysryhmä Kotkamillsin tehtailla

Oma yritysryhmämme kokoontui 26.1.2024 MM Kotkamills Oy:lle. Ohjelmassa oli mm. yritysesittely tehdaskierroksineen sekä tärkeää asiaa LUT -yliopiston tutkijoilta mm. hiilidioksidin talteenottamisesta ja hyödyntämisestä. Paikalle saapui toista kymmentä innokasta yritysten edustajaa ja lisäksi esityksiä kuunteli linjoilla muutamia. Tapahtuma oli todella antoisa sisällöltään. Kiitos isännille, erityisesti energiajohtaja Harri Mieloselle sekä osallistuneille jäsenillemme ja LUT-yliopiston professori Tero Tynjälälle.

Muita uutisia

TEM: Työ- ja elinkeinoministeriö ja puolustusministeriö ovat asettaneet työryhmän selvittämään keinoja aluevalvonnan ja tuulivoimarakentamisen yhteensovittamiseksi

Kuntalehti:  Tuulivoimaselvityksen tehnyt Arto Räty Valiokunta-podcastissa: Suomeen pitäisi saada pitkän aikavälin energiastrategia parlamentaarisesti – Tuulivoimakunnat haluavat mukaan Itä-Suomen kehitystyöhön

SAVE THE DATE

Uudet energiavarastoratkaisut avaimena energiamurrokseen – NewSETS-loppuseminaari

21.5.2024 klo 10.00-14.00, LUT-YLIOPISTO, Lappeenranta

Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan kevään aikana

Uutiskirjeet tulevat olemaan jatkossakin kanava, jota käytämme tiedottaaksemme ajankohtaisista teemoista. Jos tiedät jonkun, joka haluaisi jakeluun mukaan, laittakaa tieto sähköpostilla office@vetylaakso.fi.

Lisäksi haluamme tarjota teille mahdollisuutta hyödyntää kanaviamme! Jos teillä on jotain ajankohtaista tiedotettavaa, johon Vetylaakson kanavat soveltuisivat, niin laittakaapa tietoa tulemaan vaikka sähköpostilla office@vetylaakso.fi. Tai soittamalla Jamille: 0400 551 435 tai Antille: 040 1478 777.